Renoveren van de bestaande keuken of een nieuwe keuken?

Renoveren of een nieuwe keuken?

Naar verloop van tijd kunnen sommige werkblad materialen wat gebruikerssporen laten zien. Of de apparaten werken niet meer helemaal zoals het hoort. Dit zijn twee voorbeelden waarom u zou kunnen overwegen om een nieuwe keuken aan te schaffen of om de huidige keuken te renoveren. Maar wat zijn nou eigenlijk de mogelijkheden, de do’s en de dont’s? Wij informeren u graag.

Wat is goedkoper: nieuw of renovatie?

Om maar meteen met de (keuken)deur in huis te vallen: Onze jarenlange ervaring leert dat het renoveren van een bestaande keuken veelal alleen voordelen bied als u bijvoorbeeld het werkblad van de keuken wilt vervangen, een Quooker wilt laten plaatsen, of meer van dit soort relatief kleine aanpassingen. Het renoveren van een gehele keuken is in de regel niet goedkoper dan de complete keuken vervangen.

Zelfde keuken, nieuwe look en meer gebruikersgemak

Door een nieuw werkblad te laten plaatsen kunt u uw keuken een behoorlijk andere uitstraling geven. Daarnaast kan het gebruikersgemak van uw bestaande keuken naar een hoger niveau gebracht worden door bijvoorbeeld nieuwe apparaten in te bouwen. Als u uw gaskookplaat vervangt door een inductiekookplaat is dit een behoorlijke upgrade in gebruikersgemak en energiezuinigheid.

Een nieuwe keuken

Het laten plaatsen van een nieuwe keuken heeft meer voordelen: Er kan gebruik worden gemaakt van de nieuwste materialen en kleuren, en er is voor u natuurlijk ook alle keuze vrijheid op het gebied van het ontwerp en de indeling van de verschillende kastelementen.

Conclusie

Het renoveren van de keuken kan prima als het om beperkte aanpassingen gaat. Het bied weinig tot geen voordelen als het om een behoorlijke keuken gaat. Dan is het laten plaatsen van een nieuwe keuken de meest verstandige keuze.

 

Renoveren van de bestaande keuken of een nieuwe keuken?