Explainer: De meest voorkomende ovenstanden

Er zijn verschillende ovenstanden en combinaties beschikbaar in moderne ovens, elk met specifieke functies. We leggen de belangrijkste ovenstanden uit.

Boven- en onderwarmte

Dit is de standaardovenstand waarbij zowel de bovenste als onderste verwarmingselementen worden ingeschakeld. Dit zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling en is geschikt voor de meeste bak- en braadrecepten.

 

Hete lucht

In deze stand wordt een ventilator ingeschakeld om de warme lucht gelijkmatig door de ovenruimte te circuleren. Hierdoor kunnen gerechten sneller en gelijkmatiger gaar worden. Het is ideaal voor het bakken van meerdere gerechten tegelijkertijd.

 

Turbo hetelucht

Deze stand is vergelijkbaar met hete lucht, maar met een krachtigere ventilator voor nog snellere en gelijkmatigere resultaten. Het is handig voor grote braadstukken en ovenschotels.

 

Grill standen

De grillstand wordt gebruikt om gerechten vanaf de bovenkant te bruinen en te gratineren. Er zijn meestal verschillende grillstanden:

      - Grillen met de volledige bovenwarmte: Dit is geschikt voor het snel bruinen van gerechten zoals gratins.

      - Grillen met gedeeltelijke bovenwarmte: Hierbij wordt de bovenste verwarmingselement op een lager niveau ingeschakeld. Dit is handig voor delicate gerechten zoals vis.

      - Dubbele grill (boven- en onderwarmte samen met de grill): Dit is handig voor het grillen van steaks en hamburgers.

 

Pizza stand

De pizza stand is ontworpen om pizza's een knapperige korst te geven door de onderste verwarmingselement te gebruiken. De ventilator zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling.

 

Combinaties

De meeste ovens bieden combinatiestanden, zoals hetelucht met onderwarmte of grill met hetelucht. Deze combinaties kunnen handig zijn voor specifieke gerechten, bijvoorbeeld het bakken van een krokante korst op een quiche.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden?
Laat je dan in onze showroom adviseren door één van onze specialisten.

 

Klik hier om een gratis advies gesprek in te plannen 

 

Explainer: De meest voorkomende ovenstanden